Source
Foto: Nico Kroon

Hoe vieren BN'ers Kerstmis? Wij vroegen het aan Juvat Westendorp, Gaby Blaaser, Frank Lammers, Samantha Steenwijk en Dennis Weening.

Juvat Westendorp (danser/choreograaf/acteur)

"Kerst staat bij mij in het teken van familie en saamhorigheid. Het moment dat je samen met elkaar hebt, daar kan je geen prijskaartje aan hangen. Zes jaar geleden kreeg ik tijdens kerst laaiende ruzie met mijn toenmalige vriendin, dat was zo shit. Het heeft tot ’s nachts geduurd tot het bijgelegd was, echt zonde van de kerst. Stom dat je je als volwassene zo op de kast kunt laten jagen."

Gaby Blaaser (actrice/model)

"Kerst vieren is voor mij niet zo’n groot ding; ik zit niet alle dagen letterlijk en figuurlijk volgepropt. Ik vier het lekker met mijn ouders en heb een avondje gepland met mijn beste vriendin. Ik geloof dat ideaalplaatje van kerst niet zo; ik heb weleens van die feestjes gehad waar alles heel keurig begint, maar waar naar een tijdje iedereen te lam was om nog normaal door de kamer te lopen. Daar hou ik wel van."

Frank Lammers (acteur)

"Kerst? Ik ben er eigenlijk al wel klaar mee. In oktober stond ik al de kerstcommercial van Jumbo te draaien en daarna kwam er nog een kerstfilm voor Netflix achteraan. Nu wil ik alleen nog in een onesie op de bank liggen en slechte films kijken. Ik vier het altijd met vrienden op Terschelling en als iedereen naar bed is, kijk met JB Meijers een muziekfilm. Daar verheug ik me wel op."

Article continues after the ad

Samantha Steenwijk (zangeres)

"Ik ben echt een kerstmuts. Kerst met familie en vrienden maakt mij het gelukkigst. Zeven jaar geleden zaten we aan de kerstdis bij mijn ouders toen opa ineens wit weg trok. Hij sloeg wartaal uit en viel van tafel, we dachten allemaal dat hij doodging. In de ambulance bleek hij uitdrogingsverschijnselen te hebben door de alcohol. Gelukkig kwam het goed, hij leeft nog steeds."

Dennis Weening (presentator)

"Dat hele religieuze tintje dat aan kerst kleeft vind ik hypocriet en belachelijk. Ik kan daar niks mee en ik vier het puur en alleen voor het samenzijn met vrienden en familie. Mijn vrouw en de kinderen versieren de boom en ik help een beetje mee. De lampjes zijn het kutst, ik ben daar veel te ongeduldig voor. Altijd weer die knopen uit elkaar halen, dat is het ergste wat er is."

Het complete interview met de BN'ers staat in Veronica Magazine, nummer 51.

More content below the advertising