In haar jaren bij de politie heeft Ellie Lust al veel opvallende misdrijven voorbij zien komen. Voor Investigation Discovery neemt ze enkele bizarre zaken onder de loep. 

Toen Ellie Lust moest kiezen tussen haar werk bij de politie of een televisiecarrière koos zij voor het laatste. Haar nieuwste televisieklus is het programma Ellie Lust: Bizarre Zaken bij de zender Investigation Discovery en ze is daarmee de eerste Nederlandse presentatrice die te zien is op de misdaadzender. In het programma wordt wekelijks een buitenlandse moord, oplichting of vermissing onderzocht en Ellie vergelijkt de misdaad met een soortgelijke Nederlandse zaak.

In de eerste aflevering duikt Ellie Lust in de zaak van The Golden State Killer, een seriemoordenaar die eind jaren 70 Amerika in zijn greep hield. Bij het vinden van de dader speelde DNA een belangrijke rol. Net als bij de zaak van de Utrechtse serieverkrachter, die bijna 20 jaar na zijn eerste misdaad wordt gevonden aan de hand van DNA materiaal. Ellie neemt beide misdrijven onder de loep.

Ellie Lust: Bizarre Zaken is wekelijks te zien om 22:00 uur op Investigation Discovery

Article continues after the ad
More content below the advertising