We weten nu eindelijk wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het wordt singer-songwriter Duncan Laurence... maar wie is dat eigenlijk?

Het bleef een lange tijd stil rond de inzending voor het Eurovisie Songfestival en de fans begonnen zich al zorgen te maken. De kogel is nu door de kerk en de AVROTROS heeft bekend gemaakt dat Duncan Laurence Nederland gaat vertegenwoordigen. Bij de meeste mensen zal die naam geen belletje doen rinkelen. Zijn echte naam is ook Duncan de Moor en je kent hem misschien nog wel van The Voice. 

Article continues after the ad

Hij koos voor Ilse de Lange als coach en zij zorgde er ook voor dat Duncan onder de aandacht kwam bij de selectiecommisie voor het Songfestival. "Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik. Verder heeft hij ook de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek."

Over zijn deelname zegt Duncan Laurence zelf: "De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven."

Verdere details rondom de Nederlandse inzending worden bekend gemaakt op donderdag 7 maart.

More content below the advertising