De Wereld Draait Door

- De zussen Roos (18) en Lotte (20) Klaver hebben een zeldzame en ongeneeslijke aandoening; het Usher-syndroom, waardoor je langzaam doof en blind wordt. De zussen worden in de documentaire Voor het donker wordt geportretteerd.

- Het cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe (foto) keert terug op televisie met het nieuwe tv-programma Even Tot Hier

Article continues after the ad

- Tafelheer: Erik Dijkstra

 

Pauw & Jinek: De Verkiezingen

- Twee vicepremiers en de minister van Economische Zaken en Klimaat trokken vandaag naar Groningen naar aanleiding van het Groninger gasdossier. Een van hen schuift vanavond aan tafel: vicepremier en minister van Gezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge.

- Zes jaar lang leidde ze de vergaderingen in de Eerste Kamer. Ankie Broekers-Knol had langer willen blijven, maar haar eigen partij VVD wil vernieuwen. En daarmee neemt de markante Eerste Kamervoorzitter binnenkort afscheid.

- Elke uitzending krijgt een cabaretier het laatste woord, en vanavond is dat Martijn Koning. Hij behandelt opvallend nieuws uit de campagne en spaart de gasten aan tafel niet.

- Politiek verslaggever Ron Fresen geeft ter gelegenheid van de Provinciale Statenverkiezingen zijn analyse over “de boeiendste campagne ooit”.

Paul Rosenmöller, Annemarie Jorritsma en Mei Li Vos praten over de staat van de Eerste Kamer. 

More content below the advertising