Met Verliefd op Cuba rolt de zóveelste romcom van de assemblageband van filmfabriek Johan Nijenhuis. Vinden wij dat erg? Welnee!

In Verliefd op Cuba is Loes (Susan Visser) na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde kwijt. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (latinzanger Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spe enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht. 

Article continues after the ad

Op Cuba gingen de opnames trouwens niet allemaal van een leien dakje. Omdat twee scènes door het communistische regime van het eiland werden afgekeurd, waaronder een parodie op Fidel Castro, moest de regisseur uitwijken naar Ibiza. Johan Nijenhuis: “We hebben ons filmscript ter goedkeuring moeten voorleggen aan de machthebbers in Cuba. Daarbij hebben ze scherp gelet of hun leiders Castro en Che Guevara er positief uit zouden komen. We hebben aanpassingen moeten doen om goedkeuring te krijgen voor de opnamen. Maar Cuba is niet altijd het arbeidersparadijs dat uit de propaganda naar voren komt. Ik wilde de ontbrekende scenes alsnog filmen”.

Verliefd op Cuba draait vanaf 14 februari 2019 in de Nederlandse bioscopen.

More content below the advertising