Source
Foto: Roland J. Reinders

Veronica Magazine vroeg Beau van Erven Dorens hoe het met hem ging en dat leidde tot een spraakwaterval over zijn nieuwe programma, RTL Late Night en ouder worden op televisie. 

"Het gaat heel goed met mij. Ik ben erg tevreden met waar ik nu sta en alle leuke dingen die ik mag doen. Five Days Inside en Caveman zijn nu op tv en ik doe nog een beetje Boulevard erbij. En De Veteranen komt eraan, misschien wel het mooiste programma dat ik ooit heb mogen maken. Ik maak met zeven veteranen met PTSS in Noorwegen een reis door de natuur. We hebben fantastische en dramatische dingen meegemaakt, maar ze hebben ook tips opgedaan die ze later kunnen toepassen. Ook daarbij heb ik ze gevolgd."

Luchtig

Beau van Erven Dorens heeft veel zware programma's gemaakt en is nu toe aan iets luchtigers. "Na de opnames van het eerste seizoen van Five Days Inside kon ik er niet over praten. Als de journalist me alleen maar aankeek, was ik al in tranen. Daarom ben ik blij dat ik vanaf september ook Late Night ga doen, anders blijf ik in die zware hoek zitten en dat wil ik niet. Ik zou zelfs wel weer een comedy willen maken, want al die ellende gaat je niet in de koude kleren zitten. Al is het vooral heel bevredigend dat ik de verhalen van deze mensen naar buiten kan brengen."

RTL Late Night

Hij bereidt zich ook al voor op RTL Late Night en heeft geleerd van de fouten van Twan Huys. "Je hoeft met mij niet over buitenlandse politiek te praten, maar wel over sociaal maatschappelijke onderwerpen. Al moet het vooral een vrolijk programma op de late avond worden. We hebben al genoeg journalistieke programma’s. Het wordt wel absoluut een talkshow, maar niet hetzelfde als al die andere programma’s. Dat was ook niet verstandig van Twan; hij heeft hetzelfde gemaakt, maar als dat dan minder goed is, gaan mensen naar de anderen kijken."

Article continues after the ad

Gloriejaren

Beau maakt veel mooie programma's, maar is niet van plan om voor de rest van zijn leven op televisie te blijven. "Ik zie mezelf niet nog op mijn zestigste op tv, maar dat zie ik bij weinig mensen. Wie is er nou respectvol oud geworden op tv? Ja, bij Studio Sport zijn je gloriejaren pas tegen je zestigste. Lang verhaal kort: het gaat dus heel goed met mij. Eigenlijk kan het alleen maar slechter gaan. Ik bereid me vast voor op mijn volgende val. Maar ik ga er de risico’s niet voor laten. Daarvoor leef je veel te kort."

Beau en de veteranen is vanaf dinsdag 28 mei te zien op RTL 4.

Het volledige interview met Beau van Erven Dorens is te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising