In de romantische komedie Yesterday kent maar één persoon ter wereld de liedjes van The Beatles. Wij spraken met hoofdrolspeelster Lily James.

Stel je eens voor dat jij de enige persoon ter wereld bent die ooit een liedje van The Beatles heeft gehoord. In de romantische komedie Yesterday, van de schrijver van Notting Hill en Love Actually, overkomt dat de jonge muzikant Jack en hij besluit daar gebruik van te maken. Hij speelt de wereldhits van de Britse band en doet alsof hij ze zelf heeft geschreven. Binnen korte tijd wordt de singer-songwriter een wereldster, maar maakt hem dat echt gelukkig?

Article continues after the ad

Muzieksmaak

Lily James speelt de grote liefde van Jack en ziet hoe de simpele zanger uitgroeit tot een wereldster. Wij spraken haar in Londen en ze vertelde dat ze van kinds af aan al een grote fan is van The Beatles. "Ze zitten vervlochten in wel zoveel herinneringen. Mijn muzieksmaak heb ik van mijn vader, die vroeger altijd bandjes maakte om mee te nemen in de auto."

Geweldige ervaring

Haar vader overleed in 2008 en dat maakte de opnames van de film soms wel erg emotioneel. "Toen ik voor de film tekende, ben ik al hun muziek weer actief gaan luisteren. Dat deed soms even pijn, maar was ook een geweldige ervaring." 

Yesterday draait vanaf 27 juni in de bioscoop.

Het complete interview met Lily James staat in Veronica Magazine, nummer 25.

More content below the advertising