Source
Foto: Ruud Baan

Het zevende album van Armin van Buuren heet Balance en dat gaat niet alleen over zijn muziek, maar ook over zijn privéleven. Veronica Magazine sprak met de wereldberoemde dj.

Wat maakt het dat je momenteel zo in balans bent? 
"Ik weet niet of ik in balans ben, maar op deze leeftijd, en met een vrouw en twee kinderen, ontkom je er niet aan dat je gaat terugkijken op de eerste helft van je leven. En dan kom je er toch wel achter dat je veel geluk hebt gehad en hard hebt gewerkt. Ik denk dat we in het leven continu op zoek zijn naar balans. Tussen privé en werk, kunst en commercie, de balans in jezelf."

In Mr. Perfect, een documentaire over jou, zie je dat je vrouw op de rem trapt als ze je drukke tourschema ziet. Hoe belangrijk is zij voor de balans in jouw leven? 
"Nou, ik denk dat ze mij op bepaalde momenten echt heeft gered. Als je in zo’n roes leeft als ik, dan is het belangrijk om iemand naast je te hebben die af en toe zegt: is dat nou wel verstandig? Ik doe ook veel minder interviews en boekingen. Ik probeer echt tijd vrij te maken voor mijn gezin. Maar dat is lastig, want als ondernemer zie je altijd kansen en is je winkel 24/7 open."
   
Hoe kijk je nu terug op de Armin uit 2010, die de nummer één dj ter wereld was en zichzelf hoogst ongelukkig voelde? 
"Dat is heel wonderlijk. Het was altijd mijn droom om de nummer één van de wereld te worden en dat werd ik in 2010, voor de vierde keer op rij, maar ik was totaal niet gelukkig. Dat kwam doordat ik een pleaser ben, die toen heel erg bezig was om zijn fans te pleasen. Ik zou tegen de Armin uit die tijd willen zeggen: je komt alleen, je gaat alleen, en uiteindelijk gaat het erom dat je zélf de voldoening haalt uit de muziek die je maakt. Ik denk dat de blijdschap, het plezier dat ik uit muziek haal, belangrijker is geworden dan het succes dat ik ermee behaal. Dat wil niet zeggen dat ik succes niet meer belangrijk vind, maar door het trucje elke keer op een andere manier te benaderen, is de wedstrijd voor mij leuker dan de uitslag."
 

Article continues after the ad

Met de hit Hoe Het Danst had je dit jaar een succesvolle samenwerking met Marco Borsato en Davina Michelle. Ga je dat de komende periode vaker doen? 
"Het zit momenteel niet in de planning, maar het past wel in het plaatje om mezelf te ontwikkelen als muzikant. De kennis die ik opdoe van andere stijlen, andere productietechnieken en andere akkoorden en effecten, neem ik ook weer mee in mijn trance-producties, waardoor ook die interessanter worden. Dat is iets wat je terug hoort op Balance, denk ik. Je hoort een soort experiment om mezelf te ontwikkelen als songwriter. Die drang voel ik ook: ik heb de behoefte om mezelf als mens en muzikant te blijven ontwikkelen. Ik heb gemerkt dat experimenteren met andere stijlen voor mij de brandstof is om dat trance-gedeelte te blijven doen. Van Marco Borsato en John Ewbank heb ik zo veel geleerd, dat ik denk: moet ik me nu nog druk maken over die ene fan die deze plaat wat minder vindt? Daar heb ik toch geen invloed op. Dus dan kan ik net zo goed doen wat ik zelf vet vind. Dan heb ik er in elk geval nog lol van."

 

Het complete interview met Armin van Buuren staat in Veronica Magazine, nummer 43.

More content below the advertising