Volgens AD-columniste Angela de Jong was het commentaar van Erben Wennemars tijdens de finish van Maarten van der Weijdens Elfstedenzwemtocht 'te veel'.

"Er was één detail dat me stoorde", zo vertelt Angela over de volgens haar 'glorieuze aankomst van Maarten van der Weijden'. "En dat was het commentaar van Erben Wennemars bij de laatste meters van Maarten." Waarom dan? "Het was gewoon te veel", briest ze in haar tv-column.

Article continues after the ad

 

Irritante Erben

Erben sprak tijdens Maartens laatste meters van 'een moment waar je bij moet zijn'. Hij kon zijn emoties amper in bedwang houden en snikte veelvuldig. Angela: "Als tv-kijker had je genoeg aan de beelden die niks te raden overlieten en toch bleef hij ratelen als Jack van Gelder in zijn hoogtijdagen op de radio." Vervolgens somt ze ietwat sarcastisch enkele uitspraken van Erben op. 


Geluid uitzetten

"Het was goedbedoeld, dat weet ik heus", zo nuanceert ze. "Het had ook wel iets schattigs. Maar het zegt tegelijk alles over angst bij tv-makers voor stiltes en daarom alles krampachtig willen volpraten." Uiteindelijk besloot Angela maar om haar geluid uit te zetten. "Toen bleef enkel die reus over met zijn opgeblazen, gevlekte maar stralende hoofd. En dát beeld, dat zei alles."
 

More content below the advertising