Ad Visser en David Bowie

Veronica Magazine blikt iedere week terug op een magisch moment uit de tv-carrière van een bekende Nederlander. Dit keer: Ad Visser, de presentator van TopPop.

"Een waanzinnige missie die gedoemd was te mislukken." Zo beschrijft Ad Visser het plan voor TopPop in Veronica Magazine. "Een hitparade, waarbij je aan het begin van de week pas wist welke acts er een paar dagen later in de uitzending moesten zitten? Dat kon nooit lukken. Toegegeven, het was ook bizar. Dan belde je Michael Jackson om te zeggen dat hij als de sodemieter het vliegtuig in moest, omdat hij op nummer drie in de TopPop-parade stond. ‘Eh, what are you talking about?’ En toch kregen we van de AVRO de kans om het te proberen."

Aangesproken

Het programma werd een grote hit en tot op de dag van vandaag wordt Ad Visser nog herkend op straat. "Als ik nu door Amsterdam loop, word ik nog steeds vijftig keer aangesproken op de show. Bijzonder dat het blijkbaar zo’n plaats heeft ingenomen in de hoofden van het publiek. Voor mij persoonlijk was het ontzettend interessant om met al die artiesten in contact te komen. Als muzikant leerde ik ook weer van de manier waarop zij hun business runden. Of juist niet, zoals die keer dat Ozzy Osbourne met Black Sabbath langskwam. Als je zag waar zij hun geld aan uitgaven…"

Reünie

Verwacht echter geen reünie-uitzending met Ad Visser. "Ik ben totaal niet nostalgisch ingesteld, maar nu het op de kop af vijftig jaar geleden is dat Toppop voor het eerst op de buis was, denk ik er toch regelmatig aan terug. Of er nog een reünie-uitzending komt? Interesseert me niet. Als ze iets gaan doen, moet het in elk geval op een goede manier gebeuren. Als ze maar wat gaan klooien, doe ik niet mee. Daarvoor was het te mooi."

Article continues after the ad

Het complete interview met Ad Visser staat in Veronica Magazine dubbelnummer 26/27.

More content below the advertising