Engels voetbal-trip: kippenvel

Boek een voordelige reis via Veronica Magazine

Daar zit je dan, dicht op het veld, tussen tienduizenden zingende Britten. Hoog tempo, strijd en spektakel. Genieten! Voor en na de wedstrijd drink je het lokale ‘lager’ in de pub of banjer je door verrassend veelzijdig Newcastle. Engels voetbal is meer dan 90 minuten speeltijd, mate. Boek een voetbaltrip, kom erachter!

Met je voetbalmaten jump je vrijdagmiddag op de boot naar Noord-Engeland. Al vanaf vertrek vanuit de haven van IJmuiden wappert de wind door je haren. Even lekker weg. Aan boord proost je op een wervelend weekend, geef je een slinger aan het roulettewiel en pak je een blockbuster mee in de bios. Voor je het weet, is de Engelse kust in zicht.

St. James' Park

Op het programma staat een wedstrijd van Newcastle United. Uren voor de wedstrijd vullen de straten rondom het St. James’ Park zich met zwart-wit gestreepte shirts en worden de magen gevuld met dampende meat pies. In de karakteristieke pubs vullen grote glazen vazen zich met het schuim van een langzaam getapte Guinness of een typische Newcastle Brown Ale. De sfeer is geweldig en voelt authentiek. Het kan ook niet anders, want in het St. James’ Park wordt al sinds 1880 gejuicht om doelpunten. Een bezoekje aan Newcastle United staat garant voor de ultieme voetbalbeleving.

Grootheden

Wie wil, pakt op zondag wedstrijd nummer twee mee. Op slechts een uur rijden van Newcastle ligt Middlesbrough, de kleinste van de drie clubs up North. Of breng een bezoek aan het Stadium of Light en zie Sunderland spelen. Met een beetje geluk spelen ze tegen de grote ploegen uit Londen, Manchester of Liverpool en zie je grootheden als Zlatan, Agüero of Pogba in actie.

Tussen de wedstrijden door valt in Newcastle genoeg te zien. Talloze bezienswaardigheden, typisch Engelse architectuur en een bruisend nachtleven. Wat rest is op de terugweg de trip nog even nabeschouwen. 90 of 180 minuten voetbal en talloze pubbezoekjes in een paar dagen. Misschien heb je een gokje gewaagd bij één van de vele wedkantoren onder de tribunes en juichte je uit volle borst mee met de lokale aanhang. Voor even was je onderdeel van de grootste passie van de Engelsen. Conclusie: kippenvel!

Veronica Magazine-voetbaltrip

Proef de Engelse voetbalsfeer, de pure strijd en échte emotie samen met je vrienden of familie in het stadion! Exclusief voor de lezers van Veronica Magazine biedt DFDS een compleet weekendarrangement Engels voetbal aan vanaf €136 p.p.

Inbegrepen zijn:

• Tickets voor een Championship- of Premier League-wedstrijd
• Overtocht met DFDS
• Twee keer overnachting aan boord
• Hotelovernachting in Newcastle
• Bustransfer van en naar hotel

Voor meer info over dit arrangement en om te boeken, ga je naar de site van DFDS!

 

Deze week in Veronica Magazine

  • Op Goed Geluk: Gordon gaat 'gillen als Carry'
  • De woontrends voor 2018: ga voor geel!
  • Gary Oldman: de beste Churchill
  • Patricia Paay en Christina zetten een punt achter seksrel!