Total Recall

Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Herinneringen aan het leven als superspion is net wat hij nodig heeft. Maar als er wat mis gaat met deze methodiek, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston), en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebelvechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

Recensie

In deze remake speelt Farrell de Arnold Schwarzenegger-rol van brave burger wiens geheugen is gekraakt. Hij klopt aan bij een dubieus bedrijf, dat herinneringen implanteert om te ontsnappen aan de saaie realiteit. Maar na afloop wordt Farrell aangezien voor een geheim agent. Of is hij dat ook? Het futuristische decor overstijgt dat van het origineel, maar Farrells doel voelt minder urgent, waardoor de spanning wegebt. Voor kenners van het origineel zijn er leuke verwijzingen.

Sciencefiction
Premium

Meer premium?

Meer tips voor de beste films op tv en on demand? Download nu GRATIS de Superguide app van Veronica Magazine: De tv-gids app voor het nieuwe tv-kijken.

App Store App Store
Facts
  • Duur: 118 minuten
  • Land: US, CA
  • Kijkwijzer:
  • Regie: Len Wiseman
  • Acteurs: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston
  • Bios release: 08-08-2012