Veronica
Film1 Premiere zaterdag 23 juni 06:30 - 08:45 uur 135 min

The Amazing Spider-Man

Peter Parker (Garfield) is een teruggetrokken schooljongen die als kind door zijn ouders is verlaten en door zijn oom Ben (Sheen) en tante May (Field) is opgevoed. Zoals de meeste tieners probeert Peter uit te zoeken wie hij is en hoe hij is geworden wie hij nu is. Samen met zijn eerste schoolliefde, Gwen Stacy (Stone), worstelt hij met liefde, verbondenheid en geheimen. Wanneer Peter een mysterieuze koffer ontdekt die van zijn vader was, gaat hij op zoek naar de reden van de verdwijning van zijn ouders. Zo maakt hij kennis met Oscorp en het lab van Dr. Curt Connors (Ifans), de voormalig partner van zijn vader. Terwijl Spider-Man op ramkoers ligt met het alter ego van Connors, The Lizard, komt Peter voor keuzes te staan over het gebruik van zijn krachten, die zijn leven zullen veranderen en zijn toekomst als superheld zullen bepalen.

Recensie

Toen we hoorden van deze Spider-Man-reboot (zo heet het opnieuw opstarten van een film­serie, alsof de vorige nooit heeft bestaan), dachten we: nu al? En ook tijdens het kijken van The Amazing Spider-Man verliet dat déjà vu-gevoel ons nooit. Eigenlijk is dit gewoon een remake van Spider-Man uit 2002, maar dan met een andere schurk. Peter Parker wordt wéér gebeten door een radioactieve spin, verliest wéér zijn oom door knullig egoïsme en klungelt wéér een tijdje aan voor hij het juiste kostuum heeft. Gelukkig ziet de 3D-actie er fantastich uit, is Rhys Ifans als de Lizard een geweldige schurk en overtuigt bijna-dertiger Andrew Garfield als tiener. Regisseur Marc Webb (toepasselijke naam) had beter gewoon deel 4 kunnen maken. Waarom deed-ie dat eigenlijk niet? - Veronica Magazine nr. 26, 2012 – (MK)

Superheldenfilm
Premium

Meer premium?

Meer tips voor de beste films op tv en on demand? Download nu GRATIS de Superguide app van Veronica Magazine: De tv-gids app voor het nieuwe tv-kijken.

App Store App Store
Facts
  • Duur: 136 minuten
  • Land: US
  • Kijkwijzer:
  • Regie: Marc Webb
  • Acteurs: Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Sally Field, Irrfan Khan, Embeth Davidtz, Chris Zylka, Max Charles, C. Thomas Howell, Jake Keiffer, Kari Coleman, Michael Barra
  • Bios release: 27-06-2012

Deze week in Veronica Magazine

  • Wat nou zomerstop? De complete zomergids!
  • Met 97 tips om de zomer door te komen
  • Dit mag je echt niet missen!
  • Interviews, recensies, lifestyle, muziek en nog veel meer!