Serenity

De film draait om gezagvoerder Malcolm Reynolds, een verbitterde veteraan die vocht (aan de verliezende kant) van de onafhankelijkheidsoorlog tegen de interplanetaire machtshebbers, de Alliantie. Zijn kleine, vrijgevochten, kibbelende, maar loyale bemanning is min of meer zijn, enige ?familie? geworden. Tegenwoordig verdienen ze de kost door met hun ruimteschip Serenity vracht en passagiers te vervoeren. Men is ook niet vies van diefstal, liefst van de Alliantie natuurlijk. Echte problemen beginnen als Mal en co. een jonge arts en zijn telepathisch begaafde, maar labiele zus, aan boord neemt. De twee nieuwe passagiers zijn op de vlucht voor de Alliantie, die niets te ver gaat om het meisje terug in handen te krijgen. De bemanning, die anders hun best doen om niet op te vallen, komen terecht tussen deze onstuitbare militaire macht en de ijzingwekkende, kannibalistische terreur van de ?Reavers?, die aan de uiterste grenzen van het universum rondzwerven. Opgejaagd door deze zeer verschillende vijanden, komt de bemanning langzaam maar zeker tot de ontdekking dat het grootste gevaar zich mogelijk aan boord van ?Serenity? zelf bevindt.

Recensie

Het is vooral aan de fans te danken dat drie jaar na het einde van de tv-serie Firefly alle acteurs op herhaling gingen voor de film Serenity. Ze spelen met zichtbaar plezier de kibbelende bemanning van het rammelende ruimteschip uit de titel en ze komen terecht tussen de vuren van de almachtige The Alliance en een groep kannibalistische barbaren. De introductie van de bemanning en het schip is direct al erg komisch en in het verdere verloop blijft deze humor intact.

Sciencefiction
Premium

Meer premium?

Meer tips voor de beste films op tv en on demand? Download nu GRATIS de Superguide app van Veronica Magazine: De tv-gids app voor het nieuwe tv-kijken.

App Store App Store
Facts
  • Duur: 119 minuten
  • Land: US
  • Kijkwijzer:
  • Regie: Joss Whedon
  • Acteurs: Nathan Fillion, Adam Baldwin, Gina Torres, Alan Tudyk, Summer Glau, Sean Maher, Chiwetel Ejiofor, Jewel Staite, Ron Glass, Morena Baccarin, David Krumholtz, Michael Hitchcock, Sarah Paulson
  • Bios release: 16-11-2005